Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Gemeentelijk nieuws 3 april 2019

E-mailadres Afdrukken PDF

Nieuwsbrief Herk-de-Stad
• 20ste Herkse bloemen- en plantenbeurs • Start 2 Skate • Activiteiten 'De Cirkel' • Op uitstap naar Toverland • Leerlingen Sint-Martinusscholen laten harten smelten • Herk FC: galalunch  • Buitenspeeldag

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
20ste Herkse bloemen- en plantenbeurs op zondag 7 april 2019
 
De bloemen- en plantenbeurs is dit jaar aan haar 20ste editie toe. Op zondag 7 april kan je van 10 tot 17 uur op de Markt van Herk-de-Stad terecht voor tal van standen en kramen.
De standhouders staan garant voor uiteenlopende keuzes aan bloemen en planten waaronder vaste planten, éénjarigen, heesters, struiken, buxus, kruiden, bloembollen en andere bijzondere tuinplanten.
De Herkse bloemen- en plantenbeurs heeft meer te bieden dan alleen maar bloemen en planten. Zo zijn er ook standhouders met tuingerief, natuurproducten, tuinbeelden en tuinmeubelen. Verder leer je op de beurs alles over hoe compostbakken en wormenbakken te gebruiken.
Kom dus zeker op de Herkse bloemen- en plantenbeurs de lentekriebels opsnuiven en genieten van heerlijke bloemen- en kruidengeuren! De toegang is volledig gratis. Meer informatie krijg je via tel. 013 38 03 37 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Start 2 skate: sporten met het gezin
 
Vanaf zondag 7 april acht weken lang op zondag, telkens van 10 tot 11.30 uur in basisschool Herx, Dr. Vanweddingenlaan 10/1
 
De gemeentes Herk-de-Stad, Halen en Lummen organiseren in samenwerking met Rollerclub ‘Spin it’ en Sport Vlaanderen een lessenreeks inlineskaten voor het hele gezin.
In een gezellige sfeer leer je van nul af aan alle behendigheden zodat je probleemloos en veilig op de weg kan skaten. De cursus wordt georganiseerd voor kinderen/jongeren vanaf 6 jaar en volwassenen, voor gezinnen en gevorderden.
Prijs: 20 euro per deelnemer voor 8 lessen, lesgever en verzekering inbegrepen.
Mogelijkheid tot huur skates mits meerprijs. Inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be
 
Maandelijkse fietstochten
 
Donderdag 4 april – route Diest – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel voor een rit van +/- 25 km. Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)
 
Maandelijkse wandelingen
 
Wandelingen van ongeveer 3 of 7,5 kilometer. Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.
Diest
Dinsdag 9 april – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
Deelnameprijs: 4 euro
 
Op uitstap naar Toverland
 
Ken je Toverland al? Dat is een supercool pretpark in Nederland met tal van leuke attracties, zowel binnen als buiten. De dienst Jeugd organiseert op maandag 11 april een toffe uitstap naar Toverland voor alle kinderen geboren tussen 2007 en 2013. Er wordt één begeleider per vijf kinderen voorzien. Kinderen mogen niet vrij rondlopen. De bus vertrekt om 8.15 uur op de Markt en de terugkomst is voorzien rond 17.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 25 euro. Inschrijven kan via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Leerlingen Sint-Martinusscholen laten harten smelten
 
Op vrijdag 5 april wordt Herk-de-Stad sterk: de leerlingen van de Sint-Martinusscholen laten in de voormiddag onze harten smelten. Ze wijzen ons de weg naar een groenere, gezelligere, vriendelijke samenleving door op tocht te gaan en de Herkse burger van jong tot oud te knuffelen, een complimentje te geven, iets lekkers te bezorgen, te ploggen….
In de namiddag is iedereen uitgenodigd op Campus Amandina (ingang Oude Tramweg) vanaf 12 tot 15 uur op een festival met muzikale optredens van eigen bodem en eetstandjes, waar je lekker kan genieten van heerlijke, lokale producten.
 
 
Buitenspeeldag
 
Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 24 april worden kinderen van drie tot twaalf jaar gestimuleerd om buiten te spelen en te sporten. Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats in het Olmenhof. Kinderen met of zonder ouders mogen tussen 14 en 17 uur vrij in en uit lopen. Er wordt gezorgd voor begeleiding bij de attracties en de activiteiten maar de ouders blijven wel verantwoordelijk voor hun kinderen.
Vooraf inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be.