Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Gemeentelijk nieuws 27 maart 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad• Politie lrh: Nieuw telefoonnummer wijkkantoor Herk-de-Stad • Energiefit-avond • Kinderkampen paasvakantie • Energiefit-avond • Start 2 Skate • Activiteiten 'De Cirkel' • Jeugdhuis XL: Extra Large – Hip Hop Bash • Op uitstap naar Toverland • Buitenspeeldag • 20ste Herkse bloemen- en plantenbeurs • Leerlingen Sint-Martinusscholen laten harten smelten • TTC Schulen: bedrijventornooi • Qrios: Cursus Hapjes en cocktails en outdoor cooking

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Nieuw telefoonnummer voor wijkkantoor Herk-de-Stad
 
Opgelet! Vanaf 1 april 2019 krijgen de wijkkantoren van politie Limburg Regio Hoofdstad nieuwe telefoonnummers. Het wijkkantoor in Herk-de-Stad is vanaf dan bereikbaar op het telefoonnummer 011 938 960.
 
Energiefit-avond om snel geld en energie te besparen
 
Op woensdag 3 april organiseert Wonen in West-Limburg van 19.30 tot 21 uur in zaal Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 in Lummen een gratis Energiefit-avond voor snelle energiebesparing. Deze avond is er voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite.
 
Fluvius en de energiespecialisten van Bond Beter Leefmilieu ontwikkelden een avondsessie die een hele reeks verrassende energietips op een leuke manier uit de doeken doet. Zonder veel moeite en zonder grote investeringen kun je er al snel een paar honderd euro per jaar mee besparen. Geen extreme toestanden, maar wel een leuk anderhalf uur, vol praktische info waarmee je meteen aan de slag kunt.

Deze Energiefit- avond is gratis. Wacht wel niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.
 
Inschrijven kan via de website www.fluvius.be/energiefit, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen) of neem contact op met de dienst Wonen in West-Limburg in het gemeentehuis van Herk-de-Stad of Lummen.
 
Start 2 skate: sporten met het gezin
 
Vanaf zondag 7 april acht weken lang op zondag, telkens van 10 tot 11.30 uur in basisschool Herx, Dr. Vanweddingenlaan 10/1
 
De gemeentes Herk-de-Stad, Halen en Lummen organiseren in samenwerking met Rollerclub ‘Spin it’ en Sport Vlaanderen een lessenreeks inlineskaten voor het hele gezin.
In een gezellige sfeer leer je van nul af aan alle behendigheden zodat je probleemloos en veilig op de weg kan skaten. De cursus wordt georganiseerd voor kinderen/jongeren vanaf 6 jaar en volwassenen, voor gezinnen en gevorderden.
Prijs: 20 euro per deelnemer voor 8 lessen, lesgever en verzekering inbegrepen.
Mogelijkheid tot huur skates mits meerprijs. Inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
 
Op maandag 1 april is het van 13 tot 16 uur weer muzieknamiddag in De Cirkel. DJ Paul zorgt voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Maandelijkse fietstochten
 
Donderdag 4 april – route Diest – vertrek om 13.30 uur aan De Cirkel voor een rit van +/- 25 km. Deelnameprijs: 3 euro (inclusief koffie en koek)
 
Extra Large – Hip Hop Bash
 
Jeugdhuis XL pakt op zaterdag 30 maart uit met een knallend nieuw concept! Voor alle hiphop-fanaten brengen we een mix van gevestigde waarden en lokaal, opkomend talent. Op de eerste editie verwelkomen we K1D, Gangthelabel, Jewels en lokale talenten Monsieur Pøl en DJ Phantom. Voorverkoopkaarten zijn online te verkrijgen voor 8 euro via https://extra-large.eventsquare.co, aan de kassa betaal je 12 euro. Voor meer info kan je steeds terecht op de facebookpagina van jeugdhuis XL.
 
Op uitstap naar Toverland
 
Ken je Toverland al? Dat is een supercool pretpark in Nederland met tal van leuke attracties, zowel binnen als buiten. De dienst Jeugd organiseert op maandag 11 april een toffe uitstap naar Toverland voor alle kinderen geboren tussen 2007 en 2013. De bus vertrekt om 8.15 uur op de Markt en de terugkomst is voorzien rond 17.30 uur. De deelnameprijs bedraagt 25 euro. Inschrijven kan via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Buitenspeeldag
 
Tijdens de Buitenspeeldag op woensdag 24 april worden kinderen van drie tot twaalf jaar gestimuleerd om buiten te spelen en te sporten. Dit jaar vindt de Buitenspeeldag plaats in het Olmenhof. Kinderen met of zonder ouders mogen tussen 14 en 17 uur vrij in en uit lopen. Er wordt gezorgd voor begeleiding bij de attracties en de activiteiten maar de ouders blijven wel verantwoordelijk voor hun kinderen.
Vooraf inschrijven via www.vrijetijdherkdestad.be.
 
20ste Herkse bloemen- en plantenbeurs op zondag 7 april 2019
 
De bloemen- en plantenbeurs is dit jaar aan haar 20ste editie toe. Op zondag 7 april kan je van 10 tot 17 uur op de Markt van Herk-de-Stad terecht voor tal van standen en kramen.
De standhouders staan garant voor uiteenlopende keuzes aan bloemen en planten waaronder vaste planten, éénjarigen, heesters, struiken, buxus, kruiden, bloembollen en andere bijzondere tuinplanten.
De Herkse bloemen- en plantenbeurs heeft meer te bieden dan alleen maar bloemen en planten. Zo zijn er ook standhouders met tuingerief, natuurproducten, tuinbeelden en tuinmeubelen. Verder leer je op de beurs alles over hoe compostbakken en wormenbakken te gebruiken.
Kom dus zeker op de Herkse bloemen- en plantenbeurs de lentekriebels opsnuiven en genieten van heerlijke bloemen- en kruidengeuren! De toegang is volledig gratis. Meer informatie krijg je via tel. 013 38 03 37 of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Leerlingen Sint-Martinusscholen laten harten smelten
 
Op vrijdag 5 april wordt Herk-de-Stad sterk: de leerlingen van de Sint-Martinusscholen laten in de voormiddag onze harten smelten. Ze wijzen ons de weg naar een groenere, gezelligere, vriendelijke samenleving door op tocht te gaan en de Herkse burger van jong tot oud te knuffelen, een complimentje te geven, iets lekkers te bezorgen, te ploggen….
In de namiddag is iedereen uitgenodigd op Campus Amandina (ingang Oude Tramweg) vanaf 12 tot 15 uur op een festival met muzikale optredens van eigen bodem en eetstandjes, waar je lekker kan genieten van heerlijke, lokale producten.
 
TTC Schulen viert vijftigjarig bestaan met bedrijventornooi
 
TTC Schulen viert haar vijftigste verjaardag met een bedrijventornooi. Ideaal om de teamspirit van je medewerkers te testen of samen buiten het bedrijf een uitdaging aan te gaan. De voorrondes worden gespeeld van 16 tot 18 april. De finale vindt plaats op 25 april. Alle wedstrijden gaan door bij TTC Schulen, Manestraat 82 bus 3 in Herk-de-Stad. Elke ploeg bestaat uit drie leden. Inschrijven kan tot 1 april met vermelding van de naam van de ploeg, de voorkeurdatum van de voorronde en de namen van de drie ploegleden. De deelnameprijs bedraagt 15 euro per ploeg, inclusief zes drankbonnen (twv 1,5 euro).Er is een prijs voor de eerste, tweede en derde ploeg.
 
Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Wil je graag eens komen trainen? Dat kan elke maandag van 21 tot 23 uur. De club heeft tafeltennispaletten ter beschikking. Meer info vind je op www.ttcschulen.be.
 
Cursus Hapjes en cocktails en outdoor cooking bij Qrios Campus Sint-Martinus
 
Op woensdag 3 april start om 18 uur in Qrios Campus Sint-Martinus aan de Oude Tramweg 5 de cursus ‘hapjes en cocktails’.
 
In deze cursus nemen de ervaren lesgevers je mee naar een moment waarin het aperitieven met gasten centraal staat. Je leert verschillende hapjes maken waarmee je je gasten kan verwennen. Daarnaast maak je in elke les ook een bijhorende cocktail of mocktail. Je leert in deze module tapas maken. Er worden ook onder meer lepelhapjes, verrines, belegde zelfgebakken broodjes bereid. Cocktails en/of mocktails maken is na deze cursus een koud kunstje.Er wordt ook aandacht geschonken aan zoete hapjes die bij een heerlijke koffie of thee geserveerd worden.
 
Op woensdag 3 april om 18 uur en op vrijdag 5 april om 18 uur start ook de cursus outdoor cooking.
 
Je leert verschillende barbecuetechnieken kennen in 8 lessen. Je leert werken met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt gemaakt. Tijdens deze cursus leer je op een correcte manier de barbecue gebruiken, werken met groenten, vis en vlees op de barbecue en de verschillende bereidingstechnieken ontdekken, is er aandacht voor de smaakmakers, marinades en sauzen en slow cooking, naast het traditioneel schroeien en roken.
 
Meer info en inschrijven voor één van de cursussen: www.qrios.be of 013 38 88 98.