Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Gemeentelijk nieuws 20 maart 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Stormschade aangeven • Bib: Tijdelijk gesloten • Kinderkampen paasvakantie • Energiefit-avond • Start 2 run • Jeugdhuis XL: Extra Large – Hip Hop Bash • TTC Schulen viert vijftigjarig bestaan met bedrijventornooi • Qrios: Cursus Hapjes en cocktails en outdoor cooking

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Stormschade aangeven bij het Vlaamse rampenfonds
 
Hopelijk heb je geen schade opgelopen bij de storm van zondag 10 maart. Mocht dat wel het geval zijn, dan kan je voor schade die niet door een gewone brandpolis verzekerd is, terecht bij het Vlaamse rampenfonds. Daarvoor moet de Vlaamse regering wel eerst het noodweer als natuurramp erkennen.
 
Om erkend te worden als natuurramp hebben steden en gemeenten 30 dagen tijd om zoveel mogelijk informatie over schade te verzamelen. Op basis van deze informatie zal de Vlaamse Overheid de ramp al dan niet erkennen.
 
Wat moet je doen als je schade hebt geleden?
 
Kijk na of de geleden schade niet verzekerd is door je verzekeraar. Je verzekeraar blijft het eerste aanspreekpunt. Het rampenfonds komt enkel tussen voor goederen die niet kunnen verzekerd worden in het kader van een brandpolis ‘eenvoudige risico’s.
 
Verzamel foto’s van de schade en maak een schatting op. Het kan zeker geen kwaad om hiervoor offertes op te vragen
 
Stuur de foto’s met beschrijving van de geleden schade en de schatting samen met je contactgegevens door naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of breng je gegevens binnen aan het onthaal van het stadhuis tijdens de openingsuren.
 
Doe dit uiterlijk tegen 5 april.
 
Bib tijdelijk gesloten voor overgang naar nieuw bibliotheeksysteem
 
In maart gaat de bibliotheek over naar een totaal nieuw bibliotheeksysteem. Om die overgang mogelijk te maken is de bibliotheek gesloten van woensdag 20 maart tot en met woensdag 27 maart 16 uur. Het bibliotheekteam doet er alles aan om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen maar vraagt begrip indien er in het begin nog moet worden bijgestuurd. Meer informatie krijg je via bibliotheek.herk-de-stad.be en via de facebookpagina van de bibliotheek.
 
 
Leuke kinderkampen tijdens paasvakantie
 
De dienst Jeugd organiseert deze paasvakantie weer tal van toffe kampen.
 
Maandag 8 t.e.m. woensdag 10 april: Kunstkamp. De muren van De Markthaleln en van de hobbyzaal in Schulen worden aangepakt.
Donderdag 11 april: Uitstap naar Toverland.
Vrijdag 12 april: Film peter konijn in De Markthallen
Maandag 15 t.e.m. woensdag 17 april: Kinderpaleis. De Markthallen wordt omgetoverd tot een groot kinderpaleis. Elke kamer krijgt een eigen thema. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze graag vertoeven.
 
Meer informatie en inschrijven: www.vrijetijdherkdestad.be. Ook voor de kampen van de dienst Sport in de paasvakantie zijn er nog plaatsen vrij. Dit aanbod vind je ook op www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Energiefit-avond om snel geld en energie te besparen
 
Op woensdag 3 april organiseert Wonen in West-Limburg van 19.30 tot 21 uur in zaal Oosterhof, Dr. Vanderhoeydonckstraat 56 in Lummen een gratis Energiefit-avond voor snelle energiebesparing. Deze avond is er voor iedereen die graag geld en energie bespaart met weinig moeite.
 
Fluvius en de energiespecialisten van Bond Beter Leefmilieu ontwikkelden een avondsessie die een hele reeks verrassende energietips op een leuke manier uit de doeken doet. Zonder veel moeite en zonder grote investeringen kun je er al snel een paar honderd euro per jaar mee besparen. Geen extreme toestanden, maar wel een leuk anderhalf uur, vol praktische info waarmee je meteen aan de slag kunt.

Deze Energiefit- avond is gratis. Wacht wel niet te lang, want het aantal plaatsen is beperkt.
 
Inschrijven kan via de website www.fluvius.be/energiefit, of stuur een e-mail naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. (met vermelding van naam, adres, telefoonnummer en aantal personen) of neem contact op met de dienst Wonen in West-Limburg in het gemeentehuis van Herk-de-Stad of Lummen.
 
Start 2 run: leren joggen voor beginners en gevorderden
Vanaf 26 maart elke dinsdagavond om 19.30 (10 km) en 20 uur (5 km), Finse piste Donk
 
Via een trainingsschema leer je onder deskundige begeleiding in tien weken vijf kilometer lopen aan één stuk of verleg je je grens van vijf naar tien kilometer zonder pauzes. Leren lopen in groep motiveert je beter om je sportieve doelstelling te behalen.
 
Deelnameprijs: 20 euro, inclusief verzekering BA. Ter plaatse bij de eerste les te betalen. Vooraf inschrijven is verplicht: Jacqueline Booten 013 44 27 91 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
I.s.m. Viva
 
Extra Large – Hip Hop Bash
 
Jeugdhuis XL pakt op zaterdag 30 maart uit met een knallend nieuw concept! Voor alle hiphop-fanaten brengen we een mix van gevestigde waarden en lokaal, opkomend talent.
Op de eerste editie verwelkomen we K1D, Gangthelabel, Jewels en lokale talenten Monsieur Pøl en DJ Phantom.
Voorverkoopkaarten zijn online te verkrijgen voor 8 euro via https://extra-large.eventsquare.co, aan de kassa betaal je 12 euro.
Voor meer info kan je steeds terecht op de facebookpagina van jeugdhuis XL.
 
TTC Schulen viert vijftigjarig bestaan met bedrijventornooi
 
TTC Schulen viert haar vijftigste verjaardag met een bedrijventornooi. Ideaal om de teamspirit van je medewerkers te testen of samen buiten het bedrijf een uitdaging aan te gaan. De voorrondes worden gespeeld van 16 tot 18 april. De finale vindt plaats op 25 april. Alle wedstrijden gaan door bij TTC Schulen, Manestraat 82 bus 3 in Herk-de-Stad. Elke ploeg bestaat uit drie leden. Inschrijven kan tot 1 april met vermelding van de naam van de ploeg, de voorkeurdatum van de voorronde en de namen van de drie ploegleden. De deelnameprijs bedraagt 15 euro per ploeg, inclusief zes drankbonnen (twv 1,5 euro).Er is een prijs voor de eerste, tweede en derde ploeg.
 
Inschrijven kan via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. , Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. .
 
Wil je graag eens komen trainen? Dat kan elke maandag van 21 tot 23 uur. De club heeft tafeltennispaletten ter beschikking. Meer info vind je op www.ttcschulen.be.
 
Cursus Hapjes en cocktails en outdoor cooking bij Qrios Campus Sint-Martinus
 
Op woensdag 3 april start om 18 uur in Qrios Campus Sint-Martinus aan de Oude Tramweg 5 de cursus ‘hapjes en cocktails’.
 
In deze cursus nemen de ervaren lesgevers je mee naar een moment waarin het aperitieven met gasten centraal staat. Je leert verschillende hapjes maken waarmee je je gasten kan verwennen. Daarnaast maak je in elke les ook een bijhorende cocktail of mocktail. Je leert in deze module tapas maken. Er worden ook onder meer lepelhapjes, verrines, belegde zelfgebakken broodjes bereid. Cocktails en/of mocktails maken is na deze cursus een koud kunstje.Er wordt ook aandacht geschonken aan zoete hapjes die bij een heerlijke koffie of thee geserveerd worden.
 
Op woensdag 3 april om 18 uur en op vrijdag 5 april om 18 uur start ook de cursus outdoor cooking.
 
Je leert verschillende barbecuetechnieken kennen in 8 lessen. Je leert werken met de Kamado Joe, de revelatie onder de keramische BBQ’s. Het vuur in een roodgloeiende Kamado Joe is niet alleen ideaal voor roken, dichtschroeien en langzaam roosteren, maar ook voor het bereiden van sappige, heerlijke stukken vlees, gegrilde groenten en knapperige pizza’s. Wedden dat je je vrienden en familie deze zomer kan verrassen met een overheerlijke barbecue die je volledig zelf hebt gemaakt. Tijdens deze cursus leer je op een correcte manier de barbecue gebruiken, werken met groenten, vis en vlees op de barbecue en de verschillende bereidingstechnieken ontdekken, is er aandacht voor de smaakmakers, marinades en sauzen en slow cooking, naast het traditioneel schroeien en roken.
 
Meer info en inschrijven voor één van de cursussen: www.qrios.be of 013 38 88 98.