Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Gemeentelijk nieuws 13 maart 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • kinderkampen paasvakantie • Bib: Tijdelijk gesloten - Jeugdboekenmaand • De Markthallen: Begijn Le Bleu - Toch bedankt! • Tickets ‘op de koffie met Danny Fabry’ • Vormingplus Limburg: Van overschot tot topmaaltijd • Muzieknamiddag in 'De Cirkel' • Start 2 run • Markant: Alcohol:een verbijsterende geschiedenis • Geloofsavonden Parochiefederatie Herk-de-Stad

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Leuke kinderkampen tijdens paasvakantie
 
De dienst Jeugd organiseert deze paasvakantie weer tal van toffe kampen.
 
Maandag 8 t.e.m. woensdag 10 april: Kunstkamp. De muren van De Markthaleln en van de hobbyzaal in Schulen worden aangepakt.
Donderdag 11 april: Uitstap naar Toverland.
Vrijdag 12 april: Film peter konijn in De Markthallen
Maandag 15 t.e.m. woensdag 17 april: Kinderpaleis. De Markthallen wordt omgetoverd tot een groot kinderpaleis. Elke kamer krijgt een eigen thema. De kinderen mogen zelf kiezen waar ze graag vertoeven.
 
Meer informatie en inschrijven: www.vrijetijdherkdestad.be. Ook voor de kampen van de dienst Sport in de paasvakantie zijn er nog plaatsen vrij. Dit aanbod vind je ook op www.vrijetijdherkdestad.be.
 
Bib tijdelijk gesloten voor overgang naar nieuw bibliotheeksysteem
 
In maart gaat de bibliotheek over naar een totaal nieuw bibliotheeksysteem. Om die overgang mogelijk te maken is de bibliotheek gesloten van woensdag 20 maart tot en met woensdag 27 maart 16 uur. Het bibliotheekteam doet er alles aan om de overgang zo vlot mogelijk te laten verlopen maar vraagt begrip indien er in het begin nog moet worden bijgestuurd. Meer informatie krijg je via bibliotheek.herk-de-stad.be en via de facebookpagina van de bibliotheek.
 
 
Jeugdboekenmaand in de bibliotheek
 
Maart is jeugdboekenmaand in de bibliotheek. Bij een jeugdboekenmaand rond vriendschap hoort natuurlijk ook een echt 'vriendenboek'. Als extraatje voor deze Jeugdboekenmaand vind je in de bibliotheek van Herk-de-Stad een pagina om een vriendenboek mee samen te stellen. Op de pagina staan ook enkele leuke vragen over lezen/boeken.
Kinderen kunnen het blad ingevuld binnenbrengen in de bibliotheek en zo meewerken aan het grote bibliotheekvriendenboek. Vanuit de bibliotheek wordt het leesplezier extra gepromoot door het uitloten van een boekenbon. Deelnemen is dus de boodschap.
 
De Markthallen presenteert: Begijn Le Bleu - Toch bedankt!
Donderdag 14 maart
 
De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf.
Hij brengt herkenbare huis-, tuin -en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.
Humor - grote zaal - zittend publiek
Deuren: 20.00 uur
Aanvang om 20.15 uur
Tickets: VVK 15 euro - kassa: 17 euro (logo cultuurcheque) - <18 j: 8 euro
Tickets en info: www.demarkthallen.be
 
Tickets ‘op de koffie met Danny Fabry’
 
Tickets voor de seniorennamiddagen ‘op de koffie met Danny Fabry’ in het najaar kan je kopen vanaf vrijdag 22 maart voor of tijdens de show met als gast Gene Thomas of erna tijdens de reguliere openingsuren.
 
Van overschot tot topmaaltijd
Woensdag 20 maart, 19.30 uur in De Markthallen
 
Iedereen komt ze wel eens tegen in de koelkast: overschotjes van de voorbije dagen. Maar wat doe je ermee? In deze workshop leer je met restjes toch nog een lekkere, gezonde en creatieve maaltijd maken.
Standaardtarief: 21 euro, sociaal tarief: 14 euro. Max. 12 deelnemers.
Inschrijven verplicht via www.vormingplus-limburg.be of via 011 56 01 00
 
i.s.m. Vormingplus Limbug
 
Muzieknamiddag in De Cirkel
 
Op maandag 18 maart is het van 13 tot 16 uur weer muzieknamiddag in De Cirkel. DJ Eddy zorgt voor de muzikale ambiance. De toegang is gratis.
 
Start 2 run: leren joggen voor beginners en gevorderden
Vanaf 26 maart elke dinsdagavond om 19.30 (10 km) en 20 uur (5 km), Finse piste Donk
 
Via een trainingsschema leer je onder deskundige begeleiding in tien weken vijf kilometer lopen aan één stuk of verleg je je grens van vijf naar tien kilometer zonder pauzes. Leren lopen in groep motiveert je beter om je sportieve doelstelling te behalen.
 
Deelnameprijs: 20 euro, inclusief verzekering BA. Ter plaatse bij de eerste les te betalen. Vooraf inschrijven is verplicht: Jacqueline Booten 013 44 27 91 of e-mail: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
I.s.m. Viva
 
Alcohol:een verbijsterende geschiedenis
 
Professor Geert Robaeys komt op woensdag 20 maart om 20 uur op uitnodiging van Markant Herk-de-Stad in zaal 14 van De Markthallen spreken over ‘alcohol: een verbijsterende geschiedenis’.
 
Vele eeuwen geleden ontwikkelde de mens een eiwit waarmee hij alcohol kon verteren. Dit liet hem toe wijn en bier te drinken, levenselixir te destilleren en meer en meer van alcohol te genieten. Maar in het begin van de 20ste eeuw gingen er stemmen op om het vrij gebruik van alcohol aan banden te leggen.
 
Het was lange tijd onduidelijk wat de gevolgen zijn van alcoholgebruik. Alcohol is in ieder geval een schadelijke stof en de laatste jaren is hier veel wetenschappelijk onderzoek naar verricht zodat het nu veel duidelijker is wat de effecten zijn op de mens en wat de aanvaardbare hoeveelheid alcohol is die kan worden ingenomen.
 
Of je alcohol drinkt of niet is een persoonlijke keuze.
Vraag je je ook af wat de weerslag is van alcoholinname op de mens, het ongeboren kind en de maatschappij, hoe je de risico’s van alcohol kan beperken? Dan zijn er gelukkig richtlijnen die houvast bieden.
 
Op deze avond komen al deze thema’s aan bod. Prof. Robaeys zal ook toelichten wat de effecten zijn van o.a. bingedrinken en comazuipen met de maatschappelijke gevolgen ervan.
 
Deelnameprijs: 5 euro (leden), 10 euro (niet-leden). Frisdrank of koffie inbegrepen.
 
 
 
Parochiefederatie Herk-de-Stad organiseert drie geloofsavonden
 
De parochiefederatie Herk-de-Stad organiseert tijdens de vastenperiode drie geloofsavonden. Op vrijdag 15 maart komt E.H. Lambert Vanherk om 19 uur in De Markthallen vertellen over ‘gevangen in de wereld’. Op woensdag 20 maart hebben Mieke Burggraeve en Chris Cilissen het om 19.30 uur in de kerk van Zelk over de kruisweg, meditatie bij woord en beeld’. ‘Verheft uw hart’: over het samen vieren van de eucharistie is het thema op woensdag 3 april om 19.30 uur in de kerk van Lummen. Sam Goyvaerts is dan de spreker.