Herk-de-Stad.info!

  • Vergroot lettergrootte
  • Standaard lettergrootte
  • Verklein lettergrootte
Home

Gemeentelijk nieuws 6 maart 2019

E-mailadres Afdrukken PDF
Nieuwsbrief Herk-de-Stad • Bib: Jeugdboekenmaand • Help het Herkse erfgoed bewaren • Parkeerplaats te huur • De Markthallen: Begijn Le Bleu - Toch bedankt! • Activiteiten 'De Cirkel' • Reflection: 'Dixit Dominus' • ‘Ziet u er wat in?’ door Geertje De Ceuleneer • Parochiefederatie Herk-de-Stad: drie geloofsavonden

Bron: Nieuwsbrief Flits - Dienst Communicatie van Herk-de-Stad

 
 
Jeugdboekenmaand in de bibliotheek
 
Maart is jeugdboekenmaand in de bibliotheek. Bij een jeugdboekenmaand rond vriendschap hoort natuurlijk ook een echt 'vriendenboek'. Als extraatje voor deze Jeugdboekenmaand vind je in de bibliotheek van Herk-de-Stad een pagina om een vriendenboek mee samen te stellen. Op de pagina staan ook enkele leuke vragen over lezen/boeken.
Kinderen kunnen het blad ingevuld binnenbrengen in de bibliotheek en zo meewerken aan het grote bibliotheekvriendenboek. Vanuit de bibliotheek wordt het leesplezier extra gepromoot door het uitloten van een boekenbon. Deelnemen is dus de boodschap.
 
Bewaar oude foto’s en documenten en help zo het Herkse erfgoed bewaren
 
Ben je bezig met opruimen en weet je echt niet wat te doen met oude foto’s, doodsprentjes, doodsbrieven, notariële akten of andere oude waardevolle documenten? Gooi ze dan zeker niet weg want zij kunnen een belangrijke bijdrage betekenen in een geschiedkundig onderzoek. Je kan ze binnenbrengen in de bibliotheek. Van hieruit gaan ze naar de Geschiedkundige Kring Groot-Herk die alles bewaart en inventariseert.
 
Je kan ook rechtstreeks contact opnemen met Jan Van Duffel, voorzitter Geschiedkundige Kring Groot-Herk ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ) of André Smeets, voorzitter Erfgoedraad ( Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. ).
 
Parkeerplaats te huur in residentie ’t Vezerhuis
 
Het OCMW van Herk-de-Stad heeft een parkeerplaats te huur in de kelderruimte van residentie ’t Vezerhuis aan de Dokter Vanweddingenlaan 11-13-15. De huurprijs bedraagt 70 euro per maand.
De toewijzing en de verhuring van de parkeerplaatsen gebeurt los van de verhuring van de sociale huurappartementen van Residentie ’t Vezerhuis. Ook niet-inwoners van ’t Vezerhuis kunnen zich inschrijven als kandidaat-huurder voor een parkeerplaats! Wagens op LPG worden niet toegestaan. De huurders ontvangen bij het ingaan van de huur een elektronische sleutel (met afstandsbediening) van de gemeenschappelijke poort.
Interesse? Neem contact op met Bart Princen van het OCMW via 013 78 09 54.
 
De Markthallen presenteert: Begijn Le Bleu - Toch bedankt!
Donderdag 14 maart
 
De wereld redden kan hij niet, daarom begint Begijn met zichzelf.
Hij brengt herkenbare huis-, tuin -en keukenverhalen met een scherp randje. Verhaaltjes over vallen, opstaan en toch dankbaar zijn: grappig en relativerend.
Humor - grote zaal - zittend publiek
Deuren: 20.00 uur
Aanvang om 20.15 uur
Tickets: VVK 15 euro - kassa: 17 euro (logo cultuurcheque) - <18 j: 8 euro
Tickets en info: www.demarkthallen.be
 
Maandelijkse wandeling in Herk-de-Stad
Dinsdag 12 maart – vertrek om 13 uur aan De Cirkel
 
Wandelingen van ongeveer 3 of 7,5 kilometer.
Achteraf krijg je koffie en gebak aangeboden.
Deelnameprijs: 3 euro
 
Bloemschikken op 19 maart in De Cirkel
 
De les bloemschikken op 26 maart in De Cirkel wordt wegens omstandigheden verplaatst naar dinsdag 19 maart. Je wordt om 13 uur verwacht om een mooi bloemstukje te maken. Het bloemstuk is vooraf te bezichtigen op foto. De deelnameprijs bedraagt 5 euro. Graag vooraf inschrijven in De Cirkel.
 
 
Opvoering Dixit Dominus in Sint-Martinuskerk
 
Op zondag 10 maart voert het ensemble Reflection om 15 uur in de Sint Martinuskerk onder leiding van de jonge gastdirigent Lars Corijn ‘Dixit Dominus’ van Friedrich Händel uit. Het belooft een bruisend concert te worden met de hoogtepunten uit de Italiaanse barok! Naast dit schitterende werk kan je ook luisteren naar muziek van o.a. Scarlatti. Tickets zijn te verkrijgen aan 20 euro in voorverkoop via www.reflectionvocaal.com. Studenten betalen 5 euro. Tickets aan de kassa kosten 22 euro.
 
‘Ziet u er wat in?’ door Geertje De Ceuleneer
Maandag 11 maart, 14 uur in De Markthallen
 
Geertje De Ceuleneer is bekend van radio en tv. Ze presenteerde onder meer ‘Het Vrije Westen’ en ‘De Zevende Dag’. Sinds 2010 werkt Geertje meer in de schaduw, als coördinator diversiteit en als audiodescriptiestem en –schrijver. Ze schreef ook twee boeken ‘Iets tussen moeders en dochters’ en ‘Ontmoetingen in het donker’. De VRT wil echt iedereen welkom heten. Ze vertelt hoe goed dat bij haar past en hoe ze haar collega's daar met veel passie bij helpt.
Deelnameprijs: 5 euro voor leden van OKRA of Davidsfonds, 8 euro voor niet-leden (incl. koffie en versnapering tijdens de pauze). Vooraf inschrijven is niet nodig.
Meer info: Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien. of via 013 55 20 95.
 
i.s.m. Academie Okra-Davidsfonds Herk-de-Stad
 
Parochiefederatie Herk-de-Stad organiseert drie geloofsavonden
 
De parochiefederatie Herk-de-Stad organiseert tijdens de vastenperiode drie geloofsavonden. Op vrijdag 15 maart komt E.H. Lambert Vanherk om 19 uur in De Markthallen vertellen over ‘gevangen in de wereld’. Op woensdag 20 maart hebben Mieke Burggraeve en Chris Cilissen het om 19.30 uur in de kerk van Zelk over de kruisweg, meditatie bij woord en beeld’. ‘Verheft uw hart’: over het samen vieren van de eucharistie is het thema op woensdag 3 april om 19.30 uur in de kerk van Lummen. Sam Goyvaerts is dan de spreker.