Herk in Het Nieuwsblad

Het Nieuwsblad : 3540 - Herk-de-Stad
Het Nieuwsblad : Herk-de-Stad
  1. De komende vijf jaar verwacht Sport Vlaanderen een verdubbeling van het aantal padelcourts in Vlaanderen. Leuk voor de enthousiaste padelspeler, maar zuur voor de buur. Die klaagt nu al tot op ministerieel niveau over lichthinder en lawaai. Maar toch mogen dergelijke velden vandaag ook in woongebieden worden aangelegd.

  2. De komende vijf jaar verwacht Sport Vlaanderen een verdubbeling van het aantal padelcourts in Vlaanderen. Leuk voor de enthousiaste padelspeler, zuur voor de buur. Die klaagt tot op ministerieel niveau over lichthinder en lawaai.

  3. De politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) gaat fietslessen voor senioren organiseren. Vandaag is de elektrische fiets of e-bike helemaal ingeburgerd bij de ouderen, maar helaas hebben zijn hun fiets niet altijd even goed onder controle waardoor ze steeds vaker betrokken raken bij een verkeersongeval.

  4. Met mobiele weegmatten heeft de politie LRH woensdag gecontroleerd of vrachtwagens overladen waren. De controle gebeurde op de grens van Halen en Herk-de-Stad. Dertien van de 28 gecontroleerde voertuigen waren in overtreding. Twaalf boetes werden opgesteld voor slechte ladingzekering, technische tekortkomingen en overlading. Drie bestuurders kregen een pv voor druggebruik in het verkeer. Er werd voor 20.000 euro aan boetes opgesteld. 

  5. Wil je een sportief weekend? Met de Teutenroute en Bilzen Classic is dat geen probleem. Of je kan gaan dansen tot in de vroege uurtjes op I Love the 90’s. Verder zijn er nog heel wat leuke evenementen met veel sfeer, toffe activiteiten en lekker eten, voor jong en oud.

  6. Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) controles op gekende overlastlocaties in Hasselt en Herk-de-Stad. In Hasselt werd er voornamelijk gecontroleerd in het Kapermolenpark, in de binnenstad en tijdens het uitgaansleven. In Herk-de-Stad werd er halt gehouden in het Olmenhof.

  7. De Herkse revalidatiecampus van Jessa staat klaar om de eerste Oekraïense oorlogsslachtoffers op te vangen. Ook op de Hasseltse campussen kunnen patiënten ambulant revalideren. In totaal is er plaats voor acht mensen.

  8. Twee auto’s zijn donderdagavond rond 22 uur gebotst op de Keernestraat in Herk-de-Stad. Een van de inzittenden raakte gewond.  

  9. Op de Steenweg is donderdag rond 8.30 uur een aanrijding gebeurd tussen een voetganger en een fietser. Vanessa S. (43) uit Halen en Luc H. (78) uit Herk-de-Stad raakten lichtgewond.  

  10. “Focussen op wat ze wél kunnen. Hen blijven motiveren.” Dat is wat verpleegkundige Bart Helpens (51) van het Jessa-revalidatiecentrum in Herk-de-Stad doet voor zijn patiënten, en hem nu de titel van ‘Zorgmedewerker van het Jaar’ oplevert.