Herk in Het Belang van Limburg

Het Belang van Limburg : 3540 - Herk-de-Stad
Het Belang van Limburg : Herk-de-Stad
  1. De komende vijf jaar verwacht Sport Vlaanderen een verdubbeling van het aantal padelcourts in Vlaanderen. Leuk voor de enthousiaste padelspeler, zuur voor de buur. Die klaagt tot op ministerieel niveau over lichthinder en lawaai.

  2. De politiezone Limburg Regio Hoofdstad (LRH) gaat fietslessen voor senioren organiseren. Vandaag is de elektrische fiets of e-bike helemaal ingeburgerd bij de ouderen, maar helaas hebben zijn hun fiets niet altijd even goed onder controle waardoor ze steeds vaker betrokken raken bij een verkeersongeval.

  3. In 1952 bouwden en bekostigden de inwoners van de Heide in Berbroek een kapel gewijd aan O.L. Vrouw van Banneux (Maagd der Armen). Op zondag 19 oktober 1952 werd de kapel ingewijd door Mgr Kerkhofs, bisschop van Luik. Limburg ressorteerde toen nog onder het bisdom Luik. Er werd toen ook een gewijde steen ingemetseld in het altaar.

  4. Basisschool Sint-Martinus van Herk-de-Stad organiseerde ‘The Masked Teacher’ met als thema ‘Disney’. “Vier duo’s van leerkrachten verkleedden zich in bekende Disneyfiguren”, legt directeur Rohnny Michiels uit. “Zo zongen zij een liedje. Veertien dagen lang kregen de kinderen daarvan filmpjes te zien. Het was aan de leerlingen was om het beste duo te kiezen. Uit die selectie kwamen Mickey en Minnie Mouse als winnaars uit de bus. Onder het pak van Mickey en Minnie zaten meester Gunter Vaes en juf Nele Durwael. “Dit was ook voor ons een leuke ervaring”, vertellen ze in koor met de andere verklede leerkrachten. “We hebben er heel veel pret aan beleefd.”

  5. Een groep van 175 leerlingen uit het vierde jaar van de Sint-Martinusscholen in Herk-de-Stad ging vorige week op reis naar Amsterdam. De reis werd vakoverschrijdend voorbereid in verschillende lessen zodat de leerlingen de stad vanuit verschillende domeinen leerden begrijpen.

  6. Met mobiele weegmatten heeft de politie LRH woensdag gecontroleerd of vrachtwagens overladen waren. De controle gebeurde op de grens van Halen en Herk-de-Stad. Dertien van de 28 gecontroleerde voertuigen waren in overtreding. Twaalf boetes werden opgesteld voor slechte ladingzekering, technische tekortkomingen en overlading. Drie bestuurders kregen een pv voor druggebruik in het verkeer. Er werd voor 20.000 euro aan boetes opgesteld. 

  7. Wil je een sportief weekend? Met de Teutenroute en Bilzen Classic is dat geen probleem. Of je kan gaan dansen tot in de vroege uurtjes op I Love the 90’s. Verder zijn er nog heel wat leuke evenementen met veel sfeer, toffe activiteiten en lekker eten, voor jong en oud.

  8. Wie had ooit gedacht dat een geschiedenisles zo boeiend en leuk kon zijn?

  9. Tijdens de 24 uur van het Schulensbroek werd een recordaantal vogels geteld. De natuurliefhebbers stellen vast dat de grote werken in het kader van het LIFE-delta-project de natuurwaarden nu al verhogen.

  10. Afgelopen weekend hield de politie Limburg Regio Hoofdstad (LRH) controles op gekende overlastlocaties in Hasselt en Herk-de-Stad. In Hasselt werd er voornamelijk gecontroleerd in het Kapermolenpark, in de binnenstad en tijdens het uitgaansleven. In Herk-de-Stad werd er halt gehouden in het Olmenhof.