Nieuwsbrief Herk-de-Stad  

 

• Subsidies voor zwaluwnesten • Lentewandeling georganiseerd door basisschool Sint-Jan

Bron: Nieuwsbrief Flits - Herk-de-Stad

Subsidies voor zwaluwnesten
 
Het aantal zwaluwen is de laatste jaren drastisch teruggelopen. Het beeld van grote groepen zwaluwen die zich verzamelen in september vooraleer ze de tocht aanvatten naar het zuiden is in onze streek grotendeels verleden tijd. Als je het geluk hebt dat er een zwaluwnest aan je gevel of kroonlijst hangt, verwijder die dan niet. Het stadsbestuur wil je hiervoor belonen met een premie. De subsidie wordt gegeven voor de huiszwaluw en de boerenzwaluw en bedraagt 20 euro voor minder dan drie nesten, 35 euro voor drie tot en met zes nesten en 50 euro voor zeven of meer nesten.

Meer info en het aanvraagformulier vind je op www.herk-de-stad.be/zwaluwnesten.

Subsidies moeten voor 15 juli aangevraagd worden.

 
Lentewandeling georganiseerd door basisschool Sint-Jan
 
Wie de voorbije dagen in Berbroek was, is het vast en zeker al opgevallen. Je kan doorheen Berbroek pijlen volgen. De pijlen kaderen in het virtueel schoolfeest van basisschool Sint-Jan.

Omdat er omwille van de coronacrisis geen schoolfeest georganiseerd kan worden, organiseert de school als alternatief een lentewandeling.

De wandeling is ongeveer 3,7 kilometer lang. Tijdens de wandeling, die toegankelijk is tot en met zondag 13 juni, heb je via QR-codes langs het parcours toegang tot virtuele dansjes en kan je een virtueel kijkje in de school nemen. Start en aankomst is aan de school.